Президентът на Молдова Мая Санду пристигна в Киев. Заедно с украинския държавен

...
Президентът на Молдова Мая Санду пристигна в Киев. Заедно с украинския държавен
Коментари Харесай

Президентът на Молдова пристигна в Украйна

Президентът на Молдова Мая Санду пристигна в Киев. Заедно с украинския държавен глава Володимир Зеленски и първата дама Олена Зеленска тя уважи паметта на починалите по време на Революцията на достолепието.

Зеленски поздрави украинците с Деня на достолепието и свободата и ги прикани да бъдат единни, защото единствено единните хора са мощни и свободни. 

" Ние сме мощни. Трябва да бъдем мощни. В края на краищата, хората имат вяра единствено в мощните и единствено мощните дефинират бъдещето. Само мощните могат да бъдат обединени. Обединени, с цел да станат свободни. Свободни, с цел да бъдат с достолепие. В името на новото време, когато централните площади на нашите градове ще получат нови и безконечни имена. В чест на героите. В чест на освободителите. Мариупол, Бердянск и Мелитопол. В чест на освобождението на Донбас и Крим. В чест на обединяването на Украйна в нейните граници. Когато след години и епохи в учебниците по история интервалът на самостоятелност от 1991 година насам ще се загатва като непрестанен ", съобщи той във видеообръщение.

На 21 ноември украинският народ отбелязва Деня на достолепието и свободата – годишнина от съдбоносните страната събития от Оранжевата гражданска война (2004 г.) и Революцията на достолепието (2013 г.), по време на които украинците показват устрема да живеят в демократична страна и да се борят за европейското бъдеще посредством мирни митинги.

Президентът съобщи, че от Революцията на достолепието насам всяка година Украйна прави всичко допустимо, с цел да може " звездата на Украйна да свети в звездния кръг на знамето на Европейския съюз ".

Зеленски добави, че постоянно когато някой се пробва да лиши украинците от нещо, съпротивата става все по-голяма и по-силна.

Според него не би трябвало да се вършат отстъпки с " терористите и тираните ", тъй като " тогава всички ние губим " - Украйна, Европа и светът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР